2013. szeptember 21., szombat

Banános-kakaós keksz

Nem vagyok kifejezetten szakavatott paleos...Annyi biztos, hogy ebben a kekszben nincs tejtermék, finomliszt és cukor. Helyette csupa egészséges dolog! 


Hozzávalók:
100 gr finomra darált mandula
90 gr kókuszreszelék
80 gr eritritol
40 gr kókuszolaj
1 db kisebb banán
1 nagy tojás
20 gr cukormentes étcsokoládé
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:
A mandulát a kókuszreszelékkel és a kakaóval elkeverünk, a csokoládét lereszeljük és ezt is hozzá adjuk, végül a sütőport is hozzá keverjük. A banánt villával áttörjük. A kókuszolajat felolvasztjuk (mikróban például) majd a felvert tojáshoz keverjük, bele tesszük az eritritolt és villával tovább dolgozzuk majd az egészet hozzá adjuk az áttört banánhoz.
A száraz és nedves hozzávalókat összekeverjük, ekkor még a tészta eléggé lágy, ezért a hűtőbe helyezzük legalább 30 percre. 
Miután a hűtőből kivettük a tésztából diónyi golyókat veszünk ki, majd ezeket kilapítva sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 175 fokon kb 15 percig sütjük. 
Fontos! Hagyjuk a tepsiben kihűlni, mert amíg meleg annyira omlós, hogy felemelni sem lehet... de ahogy kihűl úgy szilárdul is.

A keksz nem a ropogós kategóriába tartozik, de nagyon finom :)

2 megjegyzés:

M_anyu84 írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
M_anyu84 írta...

Köszönöm szépen a receptet, kipróbáltam, nagyon fincsi lett... :)